Partners

Rotterdam Craft Beer Tours is ontstaan vanuit onze passie voor bier. De afgelopen jaren zijn er in Rotterdam veel nieuwe hopspots opgedoken. Craft Beer is hot! Wij proberen met onze tours zoveel mogelijk lokale ondernemers te ondersteunen. Hieronder staat een lijst van onze partners. Zelf interesse in een samenwerking? Neem dat contact met ons op. 

partners
Partners of the Rotterdam Craft Beer Tours

De Kaapse Brouwers:

De brouwers die craft beer hebben geïntroduceerd aan Rotterdam, en Rotterdam aan de wereld. Ze kiezen voor gedurfde recepten, smaak experimenten en eigentijdse craft bieren. In het proeflokaal Kaapse Kaap (Fenix Food Factory) kun je uiteenlopende smaken proeven. Bij Kaapse Maria, een moderne buvette, kiezen ze voor verrassende gerechten in combinatie met craft bier. Zo maakt de wereld kennis met onderscheidende smaken vanuit onze Rotterdamse thuishaven!

Kaapse Kaap is onderdeel van de Fenix Food Factory: een verzameling culinaire ondernemers met een liefde voor ambachtelijke en eerlijke producten. Koffie, kaas, bier en nog zo veel meer worden er lokaal geproduceerd én verkocht. Samen staan we voor een smaakrevolutie in Rotterdam en tonen we hoe sterk ondernemerschap tot buitengewone resultaten kan leiden.

Vet & Lazy:

De zomer van 2015 heeft heel wat warme dagen. In de bouwvallige catacomben van het Rotterdamse Tropicana krijgen Okke en Ruben er opeens dorst van. “Trek in bier!”, roept een van de twee. Wie dat precies is: dat is op dit moment moeilijk te achterhalen, maar dat geeft niet. Feit is dat er een 30 liter weckpan het stopcontact ingaat en we… Ehm… Zo’n anderhalve maand later een heerlijk licht kleurig tarwebiertje klaar hebben (9,5%).

Vanaf oktober 2018 voert Vet & Lazy 5 vaste bieren die altijd op voorraad zijn. En er komt meer aan, zoals circulaire bieren, lichte fruitige bieren met 2-5 % alcohol en lagering op houten vaten. De nieuwe brouwerij is klaar en in begin 2019 komt en dan komt er ook nog een nieuw brouwhuis bij met een eigen pils. En in de lente een gezellig terras aan de maas, zodat je fijn bij ons (onderuitgezakt, standje relaxed, easy enz.) in het zonnetje een biertje kan komen doen.

Verdins Bierwinkel:

Verdins Bierwinkel is de online en offline winkel met een gevarieerd aanbod in de besten bieren van binnen en buitenland! Bieren van de Belgische meesters tot en met de verborgen Micro brouwers. De one-stop-shop voor al je craft bier. Daarnaast brouwen de eigenaren ook zelf het (in Rotterdam en omstreken) bekende Trots bier

Trots bier:

Vier studenten en een opdracht van Hogeschool Rotterdam om een nieuw product op de markt te brengen: zo ontstond in 2013 het idee voor Trots Bier Rotterdam. Een nieuw biermerk met een volledig nieuw perspectief: voor en door Rotterdam, gebaseerd op de vraag en steun van de Rotterdammers. Het eerste bier (Trots Blond Bier) werd dan ook gekozen door de Rotterdamse bevolking: gewoon, met een glas bier in de hand, tijdens een lokale bierproeverij. Het werd een groot succes. Zo groot zelfs dat na het afsluiten van het project twee van de vier studenten door pakten. Zij legden de basis legden voor een nieuwe Rotterdamse onderneming. En in 2014 won Trots Bier Rotterdam zelfs de Rotterdamse Startersprijs en mocht het verse bedrijf een jaar lang kantoor houden in het Groothandelsgebouw.

Trots Bier Rotterdam is nu een bloeiend bedrijf. Met een groeiend aantal klanten en een netwerk waarin Rotterdamse ondernemers ons vaak zelfstandig weten te vinden. Met dezelfde drive en passie staan wij voor bier van kwaliteit, verantwoord ondernemen en een persoonlijke benadering. 

Stadshaven Brouwerij

Met de voltooiing van de bouw van de Stadshaven Brouwerij ontstond meteen een van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Nederland. De brouwerij bevindt zich in een 100 jaar oud, volledig gerestaureerd fruitpakhuis met een oppervlakte van meer dan 5.000 m2. Jaarlijks wordt hier zo’n 2 miljoen liter craft bier gebrouwen en gebotteld, ingeblikt of in fusten verpakt.

Gelegen in het Rotterdamse Makers District biedt de Stadshaven Brouwerij ook rondleidingen, bierproeverijen en fantastische gastronomische ervaringen. Onze trendy horecaruimte biedt plaats aan ongeveer 350 personen.

Stadsbrouwerij de Pelgrim

Stadsbrouwerij de Pelgrim is gevestigd naast de Pelgrimvaderskerk in één van de stukjes van Rotterdam dat niet is gebombardeerd. Als je in Historisch Delfshaven bent, stap je even terug in de late middeleeuwen. Dit gebied staat wereldwijd bekend om de Pelgrimvaders die in 1620 zijn vertrokken, op zoek naar een nieuw bestaan in wat we nu Amerika noemen. 

Harry van de Wiel, bierliefhebber en Rotterdamse horeca-ondernemer, zag hier zijn droom in vervulling gaan. De brouwerij maakt sinds 9 mei 1996 het bier voor Rotterdam. Er wordt wekelijks gebrouwen in de ketels die gebouwd zijn in de stijl van het pand. 

Stadswandeling 010

De Stadswandeling 010 biedt een veilig uitje en support lokale ondernemers. Iets waar Rotterdam Craft Beer Tours ook voor staat! Ze zorgen voor een leuke routekaart, pubquiz en overheerlijke deals bij dehorecaondernemers, het enige wat jij hoeft te doen is genieten!

Tasty Tales:

Tasty Tales maakt vette video’s van lokale craft brouwerijen die je kan bezoeken tijdens onze tours in Rotterdam en Utrecht.